روش ها و ترفندهای ساده وموثر برای خودآگاه بودن
ممکن است در این صفحه پیوندهای وابسته وجود داشته باشد، به این معنا که ما از هر خرید شما کمیسیون کوچکی دریافت میکنیم. ما به عنوان همکار آمازون از خریدهای واجد شرایط درآمد کسب میکنیم. لطفاً قبل از خرید آنلاین خود تحقیق کنید.
داشتن خودآگاهی به این معناست که شما نسبت به شخصیت خود، از جمله نقاط قوت و ضعف، افکار و باورها، احساسات و انگیزههای خود آگاه هستید.
بسیاری از افراد تصور میکنند که خودآگاهی سالمی دارند، اما بهتر است با استفاده از یک مقیاس نسبی، موقعیت خود را در مقایسه با دیگران ارزیابی کنید. آگاه بودن فرصتی برای ایجاد تغییرات در رفتار و باورهای شخصی فراهم میکند.
با توسعه خودآگاهی، افکار و تفسیرهای شخصی شما شروع به تغییر میکنند. این تغییر روانی، احساسات شما را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و هوش هیجانی شما را افزایش میدهد که عاملی کلیدی در دستیابی به موفقیت کلی است.
یادگیری چگونگی افزایش خودآگاهی، نخستین گام در ایجاد زندگی مورد نظرتان است. این به شما کمک میکند تا احساسات و عواطف خود را شناسایی کرده و بفهمید که چگونه شخصیت شما میتواند در زندگی به شما کمک کند.
خودآگاهی چیست؟
مفهوم خودآگاهی اولین بار در سال 1972 توسط دووال و ویکلاند در کتابشان با عنوان “تئوری خودآگاهی عینی” مطرح شد. در این کتاب، نویسندگان استدلال میکنند که با تمرکز توجه به درون خود، تمایل داریم رفتار خود را در لحظه کنونی با معیارها و ارزشهای شخصیمان مقایسه کنیم. این فرآیند منجر به ایجاد حالتی از خودآگاهی بیطرفانه میشود.
به بیان سادهتر، خودآگاهی را میتوان از منظر توسعه شخصی به بهترین شکل درک کرد. این مفهوم معمولاً به معنای داشتن درکی عمیق از ارزشها، نقاط قوت، ضعف، عادتها و انگیزههای خود است. در حالی که عیوب خود را میپذیرید، به طور مداوم بر روی استراتژیهای مختلف برای بهبود خود تمرکز میکنید.
چگونه خودآگاهی با ایجاد عادات مثبت ارتباط دارد؟
خودآگاهی اولین گام حیاتی در کنترل زندگی، ایجاد آنچه میخواهید و تسلط بر آینده است. جایی که انتخاب میکنید انرژی، احساسات، شخصیت و واکنشهای خود را متمرکز کنید، تعیین میکند که در زندگی به کجا خواهید رسید.
وقتی خودآگاه باشید، میتوانید ببینید که افکار و احساسات شما را به کجا هدایت میکنند. همچنین این آگاهی به شما امکان میدهد که اعمال خود را کنترل کنید تا بتوانید تغییرات لازم را برای دستیابی به نتایج مورد نظر خود ایجاد کنید.
این فرآیند ممکن است شامل تغییراتی در احساسات، رفتار یا شخصیت شما باشد. تا زمانی که به این آگاهی نرسید، ایجاد تغییرات در مسیر زندگیتان دشوار خواهد بود.
نحوه اعمال خودآگاهی در مشاغل مختلف
یادگیری اینکه چگونه خودآگاه تر شوید یک مهارت مهم برای بسیاری از مشاغل مختلف است. اما در اینجا چند زمینه وجود دارد که توسعه این ویژگی می تواند تاثیر بلندمدت مثبتی داشته باشد.
رهبری
شما نمیتوانید رهبر مؤثری باشید بدون اینکه بتوانید به این سوال پاسخ دهید که “خودآگاهی چیست؟”
داشتن شخصیت قوی بستر لازم برای ایجاد توانایی رهبری با هدف، اعتماد، اصالت و صراحت را فراهم میکند. خودآگاهی به ما کمک میکند تا موفقیتها و شکستهای خود را توضیح دهیم و درک روشنی از اینکه چه کسی هستیم و برای داشتن یک تیم موفق به چه نیاز داریم، به دست آوریم.
همچنین، خودآگاهی به رهبران این فرصت را میدهد تا هر گونه شکافی را که ممکن است در مهارتهای مدیریتی خود داشته باشند، شناسایی کنند و حوزههایی را که در آن مؤثر هستند و جایی که ممکن است به کار اضافی نیاز داشته باشند، آشکار کند.
این دانش میتواند به رهبران کمک کند تا تصمیمات دقیقی بگیرند و اثربخشی آنها را در ایجاد انگیزه مثبت در کارکنانشان افزایش دهد. یادگیری خودآگاهی فرآیند سادهای نیست، اما انجام این کار میتواند مهارتهای رهبری فرد را بهبود بخشد و منجر به ایجاد فرهنگی حمایتیتر در کسبوکار شود.
کار اجتماعی
به عنوان یک مددکار اجتماعی، داشتن خودآگاهی بخش مهمی از آماده شدن برای رویارویی با مشتریان در موقعیت های خاص آنهاست. بخش عمده ای از فرآیند تبدیل شدن به یک مددکار اجتماعی کارآمد از خودآگاهی تشکیل می شود. این می تواند با برخورد با اساتید، همکلاسی ها و مشتریانی اتفاق بیفتد که به طور مداوم ما را به چالش می کشند تا از احساسات خود آگاه شویم. اگرچه این کار آسانی نیست، اما یک دستاورد ارزشمند است.
مددکاران اجتماعی باید هنگام برخورد با مشتریان از تعصبات خود آگاه باشند تا بتوانند مطمئن شوند که با هر مشتری یکسان رفتار می کنند.
اگر یک مددکار اجتماعی هستید که به دنبال بهبود خود هستید، این پست را در مورد نمونه هایی از اهداف SMART برای مددکاران اجتماعی بررسی کنید.
مشاوره
خودآگاهی با فرآیند درمانی مشاوره در تعامل است. زمانی که فرد بتواند از طریق نظرات یک درمانگر شناخت بیشتری از خود به دست آورد، منجر به کشف خود می شود.
مشاوره سفری برای خودیابی است، زیرا فرد الگوهای فکری خود و چگونگی تأثیر آنها بر خلق و خو و رفتار خود را مشاهده می کند. مشاهده افکار و احساسات خود باعث ایجاد خودشناسی می شود و انجام این کار با مشاور، نظری عینی در حین مشاهده ایجاد می کند.
برخورد با کودکان
رسیدن به خودآگاهی به معنای شناخت عمیقتری از خود، احساسات و رفتارهایمان است که میتواند تأثیر قابل توجهی در نحوه برخورد با دروغ گفتن کودکان داشته باشد. وقتی والدین یا مربیان به خودآگاهی برسند، میتوانند بهتر درک کنند که چرا کودکان دروغ میگویند و نحوه صحیح برخورد با دروغ گفتن کودکان را در پیش بگیرند یعنی به جای واکنش سریع و تنبیه، با آرامش و فهم بیشتر به بررسی دلایل و انگیزههای پشت دروغ گفتن بپردازند. این رویکرد نه تنها به کودکان کمک میکند تا احساس امنیت و اعتماد بیشتری نسبت به بزرگسالان پیدا کنند، بلکه آنها را تشویق میکند تا به جای دروغ گفتن، راههای سالمتری برای ابراز احساسات و حل مشکلاتشان پیدا کنند. خودآگاهی در بزرگسالان به ایجاد محیطی کمک میکند که در آن صداقت و اعتماد متقابل تقویت میشود و کودکان میتوانند بدون ترس از قضاوت یا تنبیه، اشتباهات خود را بپذیرند و از آنها درس بگیرند.
تحصیلات
خودآگاهی نقش بزرگی در آموزش بازی می کند زیرا به دانش آموزان کمک می کند تا بر آنچه که نیاز به یادگیری دارند متمرکز شوند. توانایی دانشآموزان در تفکر درباره تفکرشان با افزایش سن افزایش مییابد. وقتی معلمان با دانشآموزان کار میکنند تا به آنها بیاموزند که خود را بازتاب دهند، نظارت کنند و ارزیابی کنند، دانشآموزان میتوانند به خود متکیتر، سازندهتر و انعطافپذیرتر شوند.
دانش آموزان توانایی خود را در سنجش انتخاب ها و فکر کردن در مورد گزینه های خود بهبود می بخشند، به خصوص زمانی که پاسخ صحیح واضح نیست. وقتی دانش آموزان در درک مفهوم یا ایده مشکل دارند، از راهبردهای بازتابی برای تصدیق مشکلات خود استفاده می کنند و سعی می کنند آنها را برطرف کنند. این همچنین به دانشآموزان ابزاری میدهد تا در هوش هیجانی و زندگی اجتماعی خود بازتاب کنند و رشد کنند.
پرستاری
خودآگاهی به عنوان یک ابزار درمانی برای روابط پرستار و مددجو استفاده می شود. پرستاری که خودآگاه است می تواند یک محیط درمانی برای مراقبت از بیمار خود فراهم کند. به همین دلیل، توصیه میشود که دانشکدههای پرستاری به دانشآموزان در مورد رشد و درک خود آموزش دهند.
همچنین برای پرستاران حرفه ای مفید خواهد بود که بتوانند برای ادامه روند رشد در طول حرفه خود کمک و راهنمایی دریافت کنند.
خیاطی
خودآگاهی در شغل خیاطی میتواند به شکلهای مختلفی اعمال شود. ابتدا، خیاط با شناخت دقیق از مهارتها و تواناییهای خود، میتواند پروژههایی را انتخاب کند که با تواناییهایش همخوانی داشته باشد و بدین ترتیب کیفیت کار خود را افزایش دهد. همچنین، توجه به واکنشهای مشتریان و بازخوردهای آنان، به خیاط کمک میکند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد و بهبودهای لازم را اعمال کند. علاوه بر این، خیاط با مدیریت زمان و انرژی خود، میتواند بهرهوری را افزایش داده و از فرسودگی شغلی جلوگیری کند. به طور کلی، خودآگاهی در خیاطی به بهبود مهارتها، افزایش رضایت مشتریان و حفظ سلامت روانی شاغلان کمک میکند. شما می توانید با شرکت در بهترین کلاس های خیاطی تهران به این آگاهی و مهارت برسید.